Lapostető szigetelés országosan

Lapostető szigetelés, tetőszigetelés, lapostető hőszigetelés, lapostető szigetelés ára, lapostető vízszigetelés, lapostető szigetelés rétegrend

Műszaki szakvélemény


Buktató a lapostető szigetelés elkészítésekor:

23 év tetőszigetelés múlttal a hátunk mögött kijelenthetem, hogy az egyrétegű vízszigetelés nagy kockázatot hordoz magában. Ez a technológia rendkívül nagy szaktudást igényel abban a tekintetben, hogy a szakember kellően ismerje és alkalmazza a helyes rétegrendet lapostető vízszigetelése során.

Nem mindegy, hogy az alapfelület milyen módon van előkészítve. Alapvető követelmény, hogy a felületről minden szennyeződést el kell távolítani(kavicsréteg, por, moha, alga, növényi származékok, tönkrement szigetelés maradványok, törmelékek)  A lapostető előkészítése során alapvető és kötelező műveleti sorrend, hogy a felületet kellősíteni, alapozni, tapadó hidat képezni kötelező. Ezzel biztosítjuk, hogy a lapostető felületén 100%-ban megnöveljük a tetőszigetelés során felhordott szigetelő anyag maximális tapadását.

A szélszívás és a szélnyomás könnyen kárt okozhat a lapostető bitumenes szigetelésében. Mivel a lapostető szerkezet nagysága, alakja, formája nagy igénybevételnek teszi ki bitumenes szigetelő lemezt. Az épület fizikai tulajdonságai, hajlító, csavaró, nyíró, szakító, nyomó igénybevételek tönkre tehetik a nem kellően rögzített bitumenes zsindelyt. Ez nem csak a megfelelő alapozás és tapadás függvénye, hanem az is, hogy milyen minőségű zsindelyt használnak fel.

A piac széles választékot kínál a bitumenes zsindelyekből. A széles választék mellet döntő jelentősége van annak, hogy milyen minőségű, vastagságú és tulajdonságú a választott modifikált bitumenes lemez. Fontos szempont a zsindely hordozórétege, mivel ez a középen található réteg veszi fel az épület összes mozgását. Lényeges szempont, hogy hosszú ideig rugalmas és biztonságos maradjon a választott bitumenes zsindely.

A legtöbben itt követik el azt a hibát,hogy spórolnak a bitumenes zsindely minőségén csökkentve ezzel az elkészült lapostető vízszigetelés élettartalmát. A mi cégünk J.K.I. Mentor Kft régen rájött arra, hogy a legjobb anyag biztosíthatja hosszú távon a cég síkereit és a további munkákat. Ehhez arra volt szükségünk, hogy a Villas modifikált bitumenes zsindelyt ajánljuk, alkalmazzuk. Ezért biztonsággal vállalhatunk munkáink után 12 év garanciát is.

Hová vezet ha beleesünk a hibába:

Szennyező anyagok eltávolításának hiánya a lapostető felületén a nem kellő tapadás és a szerves anyagok bomlása miatt gáz képződik és a tetőszigetelés felületén hólyagosodás keletkezik. A bitumenes zsindely 2-3 éven belül tönkremegy és felválik. A csapadékvíz  áttöri magát a sérült szigetelőlemez felületén, a negatív oldalra bejutott csapadékvíz nyáron felmelegszik, gőzképződés következtében fel szakad a bitumenes lemez.
Télen a víz megfagy, a jéglencse térfogat növekszik és szétszaggatja a bitumenes lemezt. Ezért kijelenthetem, hogy csak olyan szakember végezzen lapostető szigetelést aki kellően jártas és körültekintő, rendelkezik kellő anyag és szakmai ismerettel ahhoz, hogy hozzá nem értő tulajdonosokat félrevezeti az indokolatlanul olcsó, meggondolatlan árajánlatokat készít és így a jó szakembereket ellehetetleníti az alapos munkavégzés elől.
"olcsó húsnak híg a leve"szokták mondani ez igaz minden olyan szakira aki könnyű pénzszerzés reményében gyengébb minőségű anyagokkal dolgozik és bizonyos technológiákat kihagy, kedvezőbb költségvetést produkál.

A J.K.I. Mentor Kft ilyen hibába sohasem fog beleesni! Mivel a VILLAS extra minőségű modifikált bitumenes szigetelőlemezeket alkalmazza a lapostető szigetelés során. Ezért maximális garanciát tudunk vállalni az elvégzett tetőszigetelés munkáira.

Mit javasol egy alapos jól felkészült szakember:

A tetőszigetelés során a tető felületét, annak hibás részeit kijavítjuk, sérült elemeket eltávolítjuk, összefolyókat, szellőzőket, strang szellőzőket, bádogokat minden esetben kicseréljük, és az épület mellet deponáljuk! Megállapodás szerint elszállítjuk fizető depóniumba.

Mi minden esetben kétrétegű lapostető vízszigetelést ajánlunk. Az alaplemez lehet filces (PV 2700), vagy homokszórt alátétlemez GV-35 .És fedőlemezként a VILLAS extra EO-PV 4S/K 4,5mm, VILLAS E-PV 4S/K 4,5mm modifikált bitumenes, palaőrleményes lemezeket használjuk, ajánljuk. Lehet egyrétegű vízszigetelést is alkalmazni,akkor ha tető felülete még nem elavult, vagy újszerű. Ilyenkor a VILLAS extra  E-PV 4S/K 5,5mm bitumenes extra palaőrleményes lemez használjuk.

Lapostető hőszigetelés, vízszigeteléssel is foglalkozunk amelynél lényeges szempont, hogy minimum hő technikailag  10-15cm rétegvastagságú EPS, XPS lépésálló hablemezt helyezünk a tető felületére. Ezeket kötésbe helyezzük egymásra, egymásmellé. Ezeket lehet dűbellel, ragasztva rögzíteni. Itt követik el az alapvető hibát mások, hogy az alátét lemez gyenge minőségű így a rögzítés dűbelezés során nem tud torzulni, mozogni ezért szétszakad, magával húzza a fedő réteget.

Mi csak a filces, vagy EO-PV 4 F/K 4,5mm lemezt használjuk, alkalmazzuk a maximális biztonság elérésének érdekében. A felépítményeket pl: kémények, összefolyók, bádoglemezek, páraszellőzők, mi minden esetben cseréljük. A felújítást a szigeteléssel egyidőben végezzük el mivel a tető nem járható, utólagos szerkezeti javítások sérülést okozhatnak.
Nagyon sokan azzal a kéréssel fordulnak hozzánk, hogy csak a beázásnál javítsuk ki a szigetelést. Ez nem célravezető mert a víz betörési pontja akár, 10 - 20 méter távolságból is képes elvezetni a beszivárgott vizet és a lakótérben máshol jelenik meg a beázás. ilyen esetben azért nem vállaljuk a javítást, mert nem lehet teljes biztonsággal megoldani a problémát, ezért mi csak a teljes lapostető szigetelést javasoljuk.

A lapostető szigetelés szolgáltatásunk gyors, megbízható, precíz munkákban bízhat minden egyes ügyfelünk. Kérjen ön is tételes árajánlatot lapostető szigetelésre.Budapest  
Pest-VÁRMEGYE  
Baranya-VÁRMEGYE  
Borsod-Abaúj-Zemplén-VÁRMEGYE  
Győr-Moson-Sopron-VÁRMEGYE  
Somogy-VÁRMEGYE  
Szabolcs-Szatmár-Bereg-VÁRMEGYE  
Vas-VÁRMEGYE  
Veszprém-VÁRMEGYE  
Zala-VÁRMEGYE  
TOP